AChoice koncept är suveränt

Redan vid Bodils och Lars första möte med AChoices arkitekt Johannes åkte pärmen fram. Bilderna, idéerna och inspirationen de varsamt samlat ända sedan bomässan i Staffanstorp 1997. – Vad kul, sa Johannes. Ett sådant hus kan vi bygga åt er! Och på den vägen är det …

Achoice stenhus Villa Marcello

– AChoices koncept passar verkligen alla typer av husköpare. Det är viktigt att man förstår att det är möjligt att plocka idéer från olika håll och få ihop det till sitt eget unika drömhus, säger Bodil.

Den tomten ska vi ha!

Bodils och Lars drömhus är egentligen flera husdrömmar som förädlats tillsammans med AChoice. Det började med att paret hittade den perfekta tomten, plan till ytan och nära vattnet i Hässleholm. Idag bor de i ett gult stenhus som passar deras liv perfekt.

– Jag har alltid drömt om ett siennarött hus, men vågade inte ta steget när alla grannarnas hus var vita. Då föreslog Johannes ett gult hus. Vi i mitten och de vita husen runt omkring, som en prästkrage. Det köpte vi rakt av, säger Bodil.

 Åh vilket smart hus säger folk

Inomhus finns fiffiga lösningar att hitta överallt. Från den upphöjda marmorskivan på köksön som döljer diskutsikten, till kaminen som blir en vacker rumsavdelare i den öppna planlösningen. Ytterkläderna i hallen skyms klädsamt av skjutdörrar i en finurlig konstruktion som imponerar på besökare.

– Som arkitekt var Johannes otroligt drivande och lyhörd för våra idéer. Vi ville ha ett litet hus som ändå rymmer alla funktioner, och det har verkligen blivit bra, säger Bodil och tar den lilla gästtoaletten med egen dusch som exempel.

– Vi har även valt att bygga en gäststuga bara en meter från entrén och gästtoaletten. Även det kunde AChoice lösa eftersom stenhus också är brandsäkra, säger Lars.

– AChoices koncept passar verkligen alla typer av husköpare. Det är viktigt att man förstår att det är möjligt att plocka idéer från olika håll och få ihop det till sitt eget unika drömhus, säger Bodil.

Achoice-stenhus-Villa-Marcello
Hemma hos Bodil och Lars AChoice Stenhus

Det är lättare att andas här

Han lyfter fler fördelar med att bo i stenhus. Känslan av kvalitet i alla ytor. Och att inomhusklimatet och luftfuktigheten är mycket bättre nu än när de bodde i trähus.

– Det spelar ingen roll om det är jättevarmt eller iskallt ute, inomhus är det samma sköna temperatur, säger Lars.

Paret, som är vana husägare och även har renoverat hus själva, beskriver byggprocessen som både smidig och lyhörd. Även om de inte kunde vara på plats särskilt ofta flöt arbetet på. Det som blev fel åtgärdades direkt, och de blev ”Lasse” och ”Rickard” med de i byggteamet. 

Vi funderade, vad vill vi ha?

– Det är först när man haft ett hus som man vet hur man vill ha huset. Mitt bästa tips är att man vågar följa sina drömmar hela vägen, och bygger det man själv vill ha. Inte det andra tycker, säger Bodil.

– Jag rekommenderar att man förbereder sig väl innan man träffar arkitekten. Samspelet är väldigt bra och man får värdefull vägledning. Det är också en förmån att få tillgång till så många bra personer under byggets gång. Det känns tryggt att man vet vem man ska kontakta, säger Lars.

[ess_grid alias="bodil-lars"]

Inspiration

Categories

Blått rum

Tips att tänka på när du ska välja inomhusfärg. Beroende på om en yta är blank eller matt så återges färger på olika sätt. Blanka färger …

Slutbesiktning

Innan du kan flytta in i ditt nybyggda hus utförs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman. Såhär går det till.

En säker fasad

Ett stenhus från AChoice muras på plats med beprövade metoder och en långsiktigt hållbar ytterväggslösning.

Landskap

För att kunna bygga ett hus på en tomt krävs att den är byggklar. Här kan du läsa vad det innebär och vad du ska tänka på

Hållbara parets hus

Denna trädgårdsinspiration passar dig som vill bo i ett litet hus omgivet av vackra och gärna ätbara växter.

solstudie

Har du koll på hur solen och skuggor rör sig på din tomt? Så gör du en solstudie för att maximera husets planlösning och placering på tomten.

Bygg online - PLANLÖSAREN

Boka möte

Maila oss

Kontakta oss