Moderna hus

Moderna hus är en av våra husstilar där våra arkitekter hämtat inspiration från populärkulturen. Husen uttryck är lekfullt med en personlighet som får dem att skina. Moderna hus har under 2020-talet präglas av av slätputsade fasader takformer som pulpet-, box- eller sadeltak utan takutsprång. Typiska inslag är stora terrasser med räcken av glas och stål. En oregelbunden fönstersättning är också tidstypisk för denna stil.

Hoppiga oregelbundna fönster utmärker den moderna stilen

De “hoppiga” fönstren spelar en central roll för våra hus i denna arkitekturstil. Det innebär en oregelbunden fönstersättning som anpassar sig efter rummens förutsättningar. Fönstren varierar i storlek och placering för att ge dig riktade blickfång anpassad mot omgivningens specifika vy. Fasadens mindre fönster kan placeras för att rikta blicken mot specifika händelser i omgivningen eller om du föredrar att betrakta trädkronans rörelse i vinden. De stora fönstren passar utmärkt för utsikt mot vida vyer. Samtidigt som de möjliggör för djupare fönsternischer eller en fönsterbänk där du kan klättra upp och slå dig ner för att läsa en bok.

Hus i modern stil

Arkitektens tipsFörstärk den moderna husstilen

Genom att välja en iögonfallande färgsättning förstärker du ytterligare den moderna husstilen. Ett hus i vinkel skapar en skyddad plats som ger dig möjlighet att förlänga utesäsongen och en grön fasadkulör ger dig en starkare koppling till naturen runtomkring.

Moderna hus för den medvetna husköparen

Uppskattar du långsiktig hållbarhet så är våra stenhus ett självklart val för dig. Ett hus byggt av sten är inte bara vackert att se på, det är ett hållbart hem som kräver minimalt med underhåll och står stabilt i generationer. Husen är byggda av oorganiskt material som inte bryts ner av naturen och som inte kan ruttna eller mögla. Vi på AChoice tror på hållbarhet, kvalitet, långsiktighet och beprövade metoder, därför bygger vi bara hus i sten. Hus som du får vara med och utforma efter dina önskemål.

Bygg ditt hus online eller boka möte direkt så berättar vi om dina möjligheter.

Husinspiration

Hustyp

Boka möte

AChoice AB Kungsgatan 6, 211 49 Malmö
Ring 010-188 39 99 eller fyll i formuläret nedan.