Vinkelhus

Funderar du på att bygga ett vinkelhus? Ett vinkelhus är när ett hus har en eller flera brutna vinklar. Husets form är en del av den arkitektoniska upplevelsen och ger möjlighet till att skapa spännande planlösningar. Till exempel kan du välja att placera den sociala ytan i ena vinkeln och den privata i den andra. När du planerar att bygga ett vinkelhus så är placering viktig. Det bra att börja titta på följande:

  • Räcker tomtens storlek till ett vinkelhus?
  • Hur ser markens utformning ut?
  • Var kan du placera vinkelhuset på tomten?
  • Hur ser omgivningen i övrigt ut?
  • Vilken utsikt får du?
  • Hur rör sig solen på tomten?
  • Var ska du planera in uteplatserna

Det är oftast styrt i detaljplanen hur tomten får bebyggas. I nästa steg kan du planera vinkelhuset utifrån den planlösning som du vill ha. Fundera över hur du vill röra dig i huset? Hur ska utemiljön harmonisera med huset? Vilka utblickar vill du ha mot omgivningen?

I varje fall kan våra arkitekter hjälpa dig att skapa ditt drömhus utifrån dina önskemål, tomtens form och dess förutsättningar.

Naturlig uteplats med vinkelhus

När du bygger hus i vinkel så kan du bryta vinkeln var du vill för att få ut maximala möjligheter utifrån hur din tomt ser ut. I vinklarna skapas det naturliga uteplatser som du kan njuta av soliga dagar eller där du kan söka lä när vinden ligger på. Du kan också välja att bygga över en del av terrassen som ligger i vinkel och på så sätt förlänga utesäsongen. Nu har du chansen att bygga huset i en fri form och som det passar dina behov bäst.

Kontakta oss om du vill veta mer

Bygg ditt hus online eller boka möte direkt så berättar vi om dina möjligheter.

Husinspiration

Hustyp

Boka möte

AChoice AB Kungsgatan 6, 211 49 Malmö
Ring 010-188 39 99 eller fyll i formuläret nedan.