Trädgårdsdesign för den odlingsintresserade lilla familjen

Denna trädgårdsdesign passar dig som vill låta både vackra och ätbara växter ta plats. Trädgårdens framsida ramas in av äppelspaljéer och humlebågar. Rosetter av digitalis och smultronrevor har fått friheten att växa vidare på det inre grusade golvet.

Trädgårdsdesign odlingsintresserade familjen

Några krukor med doftande timjan, myskmadra och ståtliga sparrisplymer står vid trappan upp till entrén.

Till höger om huset ser du en energibyggnad där familjen kan ställa och ladda sina el-cyklar. Vid den andra gaveln står det ståtliga växthuset fyllt med effektiva våningsplanteringar, resliga vinrankor.  För att förhöja atmosfären kan här hängas en gammal kristallkrona högt upp likt en juvel, dekorerad med orkidéer.

I kanten av den inre trädgården står plommon och päron med korgformade trädkronor kring en oval gräsmatta. En nytolkning av folkhemmets funktionella köksträdgård.

Trädgården ramas in av klippt vindskyddande taxus kantad av liten grusgång och odlingsbäddar där kålhuvud och ringblommor samsas. Uteplatsen närmast huset består av handslaget tegel, i fogarna växer kattfot och doftviol.

För södersol och kvällssol på terrass och inre trädgårdsrum ska denna trädgårdsdesign anpassas så att entrésidan placeras i norr eller öster.

Inspiration

Categories

Blått rum

Tips att tänka på när du ska välja inomhusfärg. Beroende på om en yta är blank eller matt så återges färger på olika sätt. Blanka färger …

Slutbesiktning

Innan du kan flytta in i ditt nybyggda hus utförs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman. Såhär går det till.

En säker fasad

Ett stenhus från AChoice muras på plats med beprövade metoder och en långsiktigt hållbar ytterväggslösning.

Landskap

För att kunna bygga ett hus på en tomt krävs att den är byggklar. Här kan du läsa vad det innebär och vad du ska tänka på

Hållbara parets hus

Denna trädgårdsinspiration passar dig som vill bo i ett litet hus omgivet av vackra och gärna ätbara växter.

solstudie

Har du koll på hur solen och skuggor rör sig på din tomt? Så gör du en solstudie för att maximera husets planlösning och placering på tomten.

Bygg online - PLANLÖSAREN

Boka möte

Maila oss

Kontakta oss