Hemma hos Åsa och Viktor

Åsa och Viktor har planerat sitt hus noga för en praktisk vardag som fungerar för hela familjen. Såhär gick det till…

– Vi ville att våra barn skulle få växa upp i en villa. Våra kriterier var ett hus med en öppen planlösning där de sociala ytorna skulle ha direktkontakt till trädgården. Då vi ofta arbetar hemifrån och har stort intresse av att läsa, ville vi ha ett kombinerat arbetsrum med bibliotek i anslutning till vardagsrummet. Planlösningen skulle innehålla en separat privat del där barnen fick eget utrymme med badrum, ”lekrum” och förråd. Alldeles i närheten ville vi ha vårt sovrum med eget badrum och Walk-in-closet, säger Viktor och Åsa.

– Det viktiga var också ett lättskött, underhållsfritt hus med låga värmekostnader, tillägger Viktor. Vi tycker inte att vi hade så konstiga krav, men trots otaliga visningar och bläddrande i huskataloger hittade vi inte vårt hem någonstans.

Med AChoice fick vi exakt det hus vi ville ha

– När vi träffade AChoice hade vi redan bestämt oss för att det var ett stenhus vi ville ha. Med oss hade vi en lista på våra kriterier och funktioner i huset, en handritad skiss på planlösningen och ett foto som vi tagit med mobilen på ett hus som skulle spegla vår husstil. Ett gult hus med vita knutar.

– Vid vårt möte med arkitekten Johannes Igelström lyssnade han noga på våra behov. Inom kort återkom Johannes med en perfekt lösning. Och det bästa av allt är att vi dessutom fick råd att lägga till ett extra sovrum som vi inte hade räknat med berättar Åsa.

Smarta lösningar som vi är extra glada över

Här finns gott om förvaringsutrymmen för alla våra prylar. Alla vitvaror är upphöjda för att bespara slitna småbarnsryggar. Skafferiet blev superbra, det rekommenderar vi alla att planera in i sitt kök!

Varför byggde vi inte hus tidigare?

När vi hittade drömtomten var det bara att slå till, det enda vi ångrar är att vi inte gjorde det här tidigare! Hela familjen trivs jättebra. När vi nu jämför med vår tidigare bostadsrätt har vi till och med lägre boendekostnad och lägre ränterisk.

[ess_grid alias="viktor-asa"]

Inspiration

Categories

Blått rum

Tips att tänka på när du ska välja inomhusfärg. Beroende på om en yta är blank eller matt så återges färger på olika sätt. Blanka färger …

Slutbesiktning

Innan du kan flytta in i ditt nybyggda hus utförs en slutbesiktning av en oberoende besiktningsman. Såhär går det till.

En säker fasad

Ett stenhus från AChoice muras på plats med beprövade metoder och en långsiktigt hållbar ytterväggslösning.

Landskap

För att kunna bygga ett hus på en tomt krävs att den är byggklar. Här kan du läsa vad det innebär och vad du ska tänka på

Hållbara parets hus

Denna trädgårdsinspiration passar dig som vill bo i ett litet hus omgivet av vackra och gärna ätbara växter.

solstudie

Har du koll på hur solen och skuggor rör sig på din tomt? Så gör du en solstudie för att maximera husets planlösning och placering på tomten.

Bygg online - PLANLÖSAREN

Boka möte

Maila oss

Kontakta oss