Nyckelfärdigt hus med totalentreprenad från AChoice

När du bygger ditt nyckelfärdiga hus med oss så får du ett stenhus skapat av dig tillsammans med vår arkitekt precis som du vill ha det. Vi vill att det ska kännas bekvämt och tryggt att bygga hus. Därför erbjuder vi dig totalentreprenad Du bestämmer hur ditt hus ska se ut och vi tar hand om resten. På köpet får du ett gediget och energieffektivt stenhus med minimalt underhåll. Den solida murade stommen av närproducerade block i lättklinker förenar bärighet och har en extremt effektiv isolering. Husen byggs på en gjuten betongplatta enligt välbeprövade byggmästarprinciper och använder kvalitetsprodukter från välrenommerade företag.

Nyckelfärdiga hus med totalentreprenad är bekvämt

Vad ingår i ett nyckelfärdigt hus med totalentreprenad från AChoice?

  • Ett arkitektritat stenhus unikt ritat för dig
  • Entreprenadavtal enligt ABS 18
  • En fast kostnad och en tidplan
  • Försäkringar
  • Tydliga handlingar kring vad som ingår i ditt hus
  • Du som byggherre slipper planering, projektering, projektledning, byggnation och arbetsmiljöansvar

Att bygga ett nyckelfärdigt hus i totalentreprenad är det bekvämaste och tryggaste sättet att bygga hus. När du bestämmer dig för att bygga hus så är det du som är byggherre och med det följer en del ansvarsområden. Den entreprenadform du väljer avgör hur ansvarsområden är fördelade inom ditt husprojekt.

Totalentreprenad — Ett kontrakt

Vid totalentreprenad så tecknar du enbart ett kontrakt med vår allians-byggpartner och du har en avtalspart. I en totalentreprenad har entreprenören helhetsansvar för projektet gentemot dig som beställare. Vi samarbetar enbart med noga utvalda och solida byggbolag som har goda referenser och ett starkt ekonomisk status.

I totalentreprenaden tar entreprenören ansvar för det juridiska och praktiska i bygget av ditt hus såsom projekteringen, projektledningen och samordningen av hanterkare, leveranserna, monteringen, garantier, pappersarbete m.m. Om till exempel golvläggaren inte skulle dyka upp och målaren inte kan sätta igång sitt arbete så tar totalentreprenören hand om logistiken och kostnaderna. Som ett resultat av detta behöver du inte jaga olika byggare och du slipper merkostnader.

Vem har arbetsmiljöansvar?

Det många inte känner till är att byggherren ansvarar för att arbetet bedrivs på ett säkert sätt och ansvarar för brister i arbetsmiljön. Den arbetsmiljöansvarige ska vara insatt i alla regler som gäller på en byggarbetsplats. Om en olycka skulle inträffa och dessa regler inte följs kan det medföra obehagliga konsekvenser. Vid totalentreprenad övergår byggherreansvaret från dig till totalentreprenören.

Varför välja nyckelfärdigt hus med totalentreprenad?

Enkelt förklarat. Du styr över husets planlösning, storlek, stil och materialval och sen tar vi hand om resten. Det enda du behöver ordna är en byggklar tomt. Sedan kan du luta dig lugnt tillbaka och betrakta hur ditt hus växer fram. Vi är med dig hela vägen från idé till ett inflyttningsklart hus. Och du har alltid en personlig kontakt hela vägen. Se hur det går till att bygga hus steg för steg med AChoice.

Nyckelfärdigt hus Traditionell 06

Entreprenöravtal ABS 18

ABS 18 står för allmänna bestämmelser för småhusentreprenader och är framtaget av Konsumentverket. Här finns definierat ett antal särskilda villkor/bestämmelser som är avsedda att används vid uppförande eller tillbyggnad av en- eller tvåbostadshus (småhusentreprenader) som en näringsidkare utför åt dig som beställare. Läs mer om ABS 18 här

Fast pris och kontroll på din budget

I ABS 18 bestäms även priset för entreprenaden. Har du också varit med om helt galna budgivningar eller renoveringsprojekt med alldeles för många kompromisser. När du bygger nyckelfärdigt hus med AChoice så vet du från början vad det kostar och kan planera din ekonomi. Ett stenhus är en långsiktigt bra investering då du sparar tid och pengar på underhåll och energiförbrukning. Dessutom slipper du fastighetsskatt de första 15 åren när du bygger nytt hus.

Allmänna leveransvillkor

Allmänna leveransvillkor och leveransbeskrivning

När du bestämmer dig för att bygga hus med oss så får du en allmän beskrivning av vad som ingår i ett nyckelfärdigt hus. För oss är det viktigt att du vet vad som är AChoice stenhus original och vilka åtaganden som ingår när du bygger hus med oss. Du ska ha koll för att sen inte bli besviken när något du trodde ingick inte fanns med. När du har gjort alla dina individuella val så får du en tydlig sammanställning av vad som ingår i slutleveransen av ditt hus.

Från idé till inflyttningsklart hem

Vi finns med dig hela vägen från idé till inflyttningsklart hem. Vi erbjuder 100 % valfrihet. Du kan rita ditt unika stenhus i vår Planlösare där dina idéer kan ta plats. Skapa din egen planlösning, ändra hur många gånger du vill och få en prisuppskattning direkt på skärmen. Välj exteriör, husstil och interiör fritt. Hittar du inte det du vill ha kan du låta vår arkitekt ta din husdröm i mål utan att det kostar något extra. Du kanske vill utgå från en färdig ritning eller ett helt tomt ritbord. Inga problem. Kontakta oss så hjälper vi dig vidare i din husbyggarresa.

Hur lång tid tar det att bygga huset?

Från första spadtaget tar det cirka 33-44 veckor till inflyttning. Det är en obeskrivlig känsla att stiga in genom dörren till ett egendesignat hus. Nu behöver du inte tänka på underhåll och renovering på ett tag framåt och får massa tid över till det som förhöjer din livskvalité.

Det är det här vi menar när vi säger nyckelfärdigt hus med totalentreprenad från AChoice.

Vem är byggherre?

Enligt Plan- och bygglagen så är byggherren den som: ”för egen räkning utför eller låter utföra projekterings-, byggnads-, rivnings- eller markarbeten”. Byggherrens ansvar är definierat i lagen och gäller hela byggverksamheten. När du bygger hus är det du som är byggherren och ansvarar bland annat för att bygget följer alla föreskrifter och lagar, att tillstånd finns och följs, har arbetsmiljöansvar samt ser till att byggprocessen kvalitetssäkras. Vid totalentreprenad övertar totalentreprenören byggherreansvaret.

Såhär går det till att bygga hus med AChoice

Här kan du ta del av hur processen att bygga hus går till och vad du ska tänka på. Steg för steg, från idé till inflyttningsklart hus.

Bygg online - PLANLÖSAREN

Boka möte

Maila oss

Kontakta oss

Redo att förverkliga
dina drömmar?

Kontakt

Ring 010-188 39 99
info@achoice.se

AChoice AB
Kungsgatan 6
211 49 Malmö

Org.nr.
556863-2433

LEDANDE LEVERANTÖRER

woody