Funkishus

Funkishus är en populär och tidlös husstil som känns alltid inne. Funkisstilen fick sitt genombrott på 1930-talet där funktion och avskalad minimalistisk arkitektur med släta och räta linjer var i fokus. Här fick inga onödiga detaljer pryda husen. Funkishus präglas också av vit- eller ljusputsade fasader och förknippas mycket med box- eller pulpettak. I ett funkishus är det viktigt med ljus och rymd där känslan av tyngdlöshet får ta plats. Fönster får gärna vara oregelbundet placerade och ge mycket ljusinsläpp.

Arkitektens tips – Så förstärker du funkisstilen

I alla våra hus har du 2,70 m upp till tak. Vill du förstärka funkisstilen kan du välja köksinredning upp till tak. Använd höjden till förvaring och låt gärna några få enstaka designprylar ge hemmet en karaktär. Tänk gärna rena och raka linjer. Exteriört passar det med ljusa lätta toner till din putsade fasad matchade med ett platt tak.

Vitt kör passande för funkishus
Inspiration kök från Ballingslöv
Förvaring upp till tak
Köksskåp upp till tak

Funkishus för den praktiska husköparen

Hus byggda i funkisstil var inte bara en arkitektonisk stil som växte fram utan var även ett genombrott för funktionalism och bekvämligheter i hemmen såsom att införa varmvatten, badkar och wc, kylskåp och spis i köken mm. Funktionalism skulle även spegla en rationell och sund framtid. Ett hus byggt av sten är inte bara vackert att se på, det är också ett hållbart hem som kräver minimalt med underhåll och står stabilt år efter år. Eftersom sten är ett oorganiskt material så bryts det inte ner av naturen och påverkas inte heller av fukt och mögel. Vilket skapar ett sunt boende. Vi på AChoice tror på hållbarhet, kvalitet, långsiktighet och beprövade metoder, därför är våra stenhus ett självklart val om du vill bygga ditt skräddarsydda funkishus som du får vara med och utforma helt efter dina behov och önskemål.

Enplanshus, funkishus i vinkel
Inspiration Funkishus 01
Enplanshus Funkis 02 med platt tak
Inspiration Funkis 02
Funkis 06, Litet enplanshus
Inspiration Funkishus 06

Bygg ditt hus online eller boka möte direkt så berättar vi om dina möjligheter.

Husinspiration

Hustyp

Boka möte

AChoice AB Kungsgatan 6, 211 49 Malmö
Ring 010-188 39 99 eller fyll i formuläret nedan.