Industriella hus

Våra industriella hus är en modern och funktionell husdesign som hämtar inspiration från den industriella arkitekturen. Här blandas råa material, spröjsade fönster och unika detaljer i en väl avvägd mix för att ge dig ett unikt boende att leva med länge; Trendigt och tidlöst på en och samma gång. De stora fönstren släpper in mycket ljus, samtidigt som spröjsarna skapar ett filter och bidrar till en känsla av omsorg. I det här huset passar det att jobba med öppna och generella planlösningar. Tänk gärna fritt kring rum och funktioner. Kanske kan köket även vara vardagsrum, vardagsrummet också ett hemmagym, eller hemmagymmet också ett pysselrum. Stilen funkar väl både med platt tak såväl som pulpettak eller sadeltak av plåt eller tegel. Med eller utan takutsprång. Det som är mest funktionellt för dig och platsen du bygger på får bestämma.

Inredning som passar industriella hus

Var inte rätt för att mixa olika material i din inredning. Använd både gammalt och nytt. Metall, tegel, betong och trä. Tillsammans skapar materialen intressanta kontraster och spänning i interiören som förstärker den industriella stilen. 

Tips industriell husdesign

  • Råa och ruffa material
  • Spröjsade fönster gärna i mörk kulör
  • Spröjsade rumsavdelare interiört
  • Skorsten i nock
  • Gjuten bänk i betong 
  • Vägghängd bänk i rufft trämaterial vid entrén
  • Mixa gammalt och nytt
  • Använd inredning i metall och ruffa träytor
  • Köksbänk eller golv i betong


Inspiration spröjsade rumsavdelare och tegelvägg som fondvägg

Forvaring Ballingslöv rumsavskiljare i industriell stil
Inspiration förvaring från Ballingslöv
Industriella hus Ballingslövs kök
Inspiration kök från Ballingslöv

Arkitektens tips – Förstärk den industriella husstilen

Vill du dra stilen till sin spets rekommenderar vi tillval som skorsten i nock, en vägghängd bänk vid entrén för att ställa ifrån dig kassar på eller slå dig ner och dricka morgonkaffet. Vågar du ta ut svängarna föreslår vi fönsterluckor i trä eller träport, trädörr, dörrblad hängda på rullskenor för att dra för fönstren när ni stänger ner för semester, vill spara energi eller minska insyn. Den gamla industriella arkitekturen har ofta högt i tak med stora öppna rum och generösa fönster för att maximera ljusinsläppet. Våga satsa på stora öppna ytor, där rummens funktion kan tillåtas variera över tid efter hur era behov förändras.

Vi skräddarsyr ditt industriella hus

Våra stenhus är ett självklart val om du vill bygga ditt skräddarsydda hus i en industriell stil. Ett hus byggt av sten är inte bara vackert att se på, det är ett hållbart hem som kräver minimalt med underhåll och står stabilt i generationer. Husen är byggda av oorganiskt material som inte bryts ner av naturen och som inte kan ruttna eller mögla. Vi på AChoice tror på hållbarhet, kvalitet, långsiktighet och beprövade metoder, därför bygger vi bara hus i sten. Hus som du får vara med och utforma efter dina önskemål.

Bygg ditt hus online eller boka möte direkt så berättar vi om dina möjligheter.

Husinspiration

Hustyp

Boka möte

AChoice AB Kungsgatan 6, 211 49 Malmö
Ring 010-188 39 99 eller fyll i formuläret nedan.