Minimalistiska hus

Minimalistiska hus, så som vi kallar den här stilen, har en stram repetition av vertikala fönster som skapar ett samtida uttryck. Här har vi skalat bort alla onödiga detaljer såsom utstickande takfot. Den minimalistiska stilen funkar bäst med en stram geometrisk form på huset, antingen som en enkel länga eller med förskjutna delar. Även ett L-format hus, vinkelhus, blir väldigt stiligt.

Taket i minimalistiska hus

Taket i minimalistiska hus är med fördel platt eller är ett plåttäckt sadeltak med 27 eller 45 graders lutning. Sadeltaket skapar en spännande association till det formspråk som återfinns i den svenska landsbygdens ladugårdar, men här som ett modernt hus med alla bekvämligheter.

Minimalismen har fått sitt ursprung ur 1930-talets funkisstil. Det är en tidlös stil för dig som uppskattar enkelhet. Du vill skala av krusidullerna, förenkla din vardag och gärna komma till ro i en designklassiker vid dagens slut.

Arkitektens tips – Förstärk den minimalistiska stilen

För dig som vill ta ut svängarna passar en utanpåliggande skorsten som förstärker det geometriska spelet. Beroende på hur just din tomt ser ut så passar den här stilen utmärkt med en uppglasad gavel som släpper in ljuset och förstärker upplevelsen av rymd. Och innanför är det i så fall öppet hela vägen upp i nock.

Minimalistiska hus inredning

Inredning i minimalistiska hus

I ett minimalistiskt hem sparar vi på pråliga möbler, mönstrade textilier och onödiga prydnadssaker. Här satsar vi istället på enkla former där det nordiska ljuset får ta plats. Färgskalan får gärna vara i svala jordnära toner.


Vi skräddarsyr ditt minimalistiska hus

Våra stenhus är ett självklart val om du vill bygga ditt skräddarsydda hus i en minimalistisk stil. Ett hus byggt av sten är inte bara vackert att se på, det är ett hållbart hem som kräver minimalt med underhåll och står stabilt i generationer. Husen är byggda av oorganiskt material som inte bryts ner av naturen och som inte kan ruttna eller mögla. Vi på AChoice tror på hållbarhet, kvalitet, långsiktighet och beprövade metoder, därför bygger vi bara hus i sten. Hus som du får vara med och utforma efter dina önskemål.

Bygg ditt hus online eller boka möte direkt så berättar vi om dina möjligheter.

Husinspiration

Hustyp

Boka möte

AChoice AB Kungsgatan 6, 211 49 Malmö
Ring 010-188 39 99 eller fyll i formuläret nedan.