Stenhus

Att bygga ett stenhus rustat för vårt svenska klimat är en av de bästa investeringar du kan göra på sikt. Ett hus byggt av sten är inte bara vackert att se på, det är ett hållbart hem som kräver minimalt med underhåll och står stabilt i generationer. Dessutom är materialet oorganiskt. Med oorganiskt menas att ett material inte bryts ner av naturen och som inte kan ruttna eller mögla. Vi tror på hållbarhet, kvalitet, långsiktighet och beprövade metoder, därför bygger vi bara hus i sten.

Vad är ett äkta stenhus?

När du söker online kan du få många olika beskrivningar av vad ett stenhus är. Men frågar du någon som jobbar inom byggbranschen är definitionen busenkel. Det är hus där den bärande stommen är byggd av sten och inget annat.  

Definitionen av ett hus

Ett stenhus är när det som bär konstruktionen och skapar stabilitet, alltså husets ytterväggar och grund, är murat eller gjutet i ett exempelvis lättklinkerblock, lättbetong, betong eller tegel. Däremot om ett hus som har den bärande konstruktionen i trä och beklädd med en tegelfasad så är det alltid ett trähus, oavsett om fasaden är byggd i sten.

Husets ytterväggar och grund avgör:

  • bärighet
  • energieffektivitet
  • brandsäkerhet
  • ljudisolering
  • behovet av underhåll

Läs mer om våra stenhus här

Bygg ditt hus online eller boka möte direkt så berättar vi om dina möjligheter.

Husinspiration

Hustyp

Boka möte

AChoice AB Kungsgatan 6, 211 49 Malmö
Ring 010-188 39 99 eller fyll i formuläret nedan.