Traditionella hus


Om du vill bygga stenhus i gammal stil är den traditionella husstilen rätt val. De älskade stenvillorna från sekelskiftet har inspirerat våra traditionella hus som smälter in i de flesta områden i vårt land. Exteriört utstrålar våra traditionella stenhus en romantisk, varm och välkomnande känsla, men på insidan slås man av att detta är ett nutidshem. De generösa altandörrarna ger starkare kontakt med trädgården än den typiska gamla sekelskiftsvillan, och planlösningen är öppen, fri och anpassad till den moderna människans krav på funktion och smidighet.

Här möts du av ett välkomnande hem i traditionell stil och omsorg om detaljerna. Ljuset strilar rofyllt in genom klassiska flaggfönster, som samtidigt ger inramade vackra utblickar mot omgivningen. Inspirationen kommer från sekelskiftets vackra villor och påkostade arkitektur, och kännetecknas av en rikedom i detaljer, omsorg om material. Husen är gärna symmetriska med en välkomnande veranda och stor frontespis.

Bygga stenhus i gammal stil

Klassiska detaljer som finns med i AChoice traditionella hus är till exempel ett nätt fönster över entrédörren som låter hallen bada i ljus. Sadeltaket kläs med tegelpannor och har en utstickande takfot vars djup kan anpassas efter platsens lokala tradition. Huset får gärna sobra ljusa kulörer med målade fönsterbågar och dörrar i klassiska kulörer som guldockra, kromoxidgrön.

Inredning i traditionella hus

Det här är stilen för dig som värnar om traditioner och drömmer om ett tidlöst hem. Utformningen på fönster passar väl med ärvda möbler, loppisfynd och minnen från det förflutna. I våra klassiska stenhus får du det bästa både av det gamla och av det nya.

Traditionella kök Ballingslöv
Inspiration kök Ballingslöv

Arkitektens tips – Förstärk den traditionella husstilen

Husen från förr är ofta relativt symmetriska med en jämn fönstersättning i fasaden, ha gärna det i åtanke när du planerar ditt hus. Vill du ha ett hus som passar in i omgivningen. Ta en promenad runt din tomt och låt dig inspireras av grannarna, eller leta i kommunen efter traditionella hus för att hitta den lokala byggnadstraditionens särdrag.

Vill du få till det där lilla extra så erbjuder vi tillval i murverket i form av en murad takfot eller en vacker gesims som ramar in gaveln. Detta är detaljer som ofta finns de murade hus som uppfördes runt förra sekelskiftet. Att byta takfönster mot mindre takkupor är också ett tillval som gör stilen mer äkta, och ökar detaljeringen i huset.

Vi skräddarsyr ditt traditionella hus

Våra stenhus är ett självklart val om du vill bygga ditt skräddarsydda hus i en traditionell stil. Ett hus byggt av sten är inte bara vackert att se på, det är ett hållbart hem som kräver minimalt med underhåll och står stabilt i generationer. Husen är byggda av oorganiskt material som inte bryts ner av naturen och som inte kan ruttna eller mögla. Vi på AChoice tror på hållbarhet, kvalitet, långsiktighet och beprövade metoder, därför bygger vi bara hus i sten. Hus som du får vara med och utforma efter dina önskemål.

Bygg ditt hus online eller boka möte direkt så berättar vi om dina möjligheter.

Husinspiration

Hustyp

Boka möte

AChoice AB Kungsgatan 6, 211 49 Malmö
Ring 010-188 39 99 eller fyll i formuläret nedan.